Om oss

Om oss

Kontaktinformasjon

Meium AS

7584 Selbustrand

Tlf: 45 22 63 42

Org nr: 839 161 352

E-post: sjokolade@meium.no

OM MEIUM SJOKOLADE
OG
“SELBUSJOKOLADEN”

Meium Sjokolade er en gårdsmatbedrift. Vi lager konfekt, som aperitiff, til dessert eller ganske enkelt for nytelse av det lokale særpreget som vi skaper av nordiske vekster. Konfektbitene er spesielt tilpasset, og anbefalt til utvalgte typer vin, brennevin, øl og kaffe. Vi tilbyr konfekt med nordisk særpreg, en økologisk konfekt med bjørk og einer, nordiske bær, frukter og blåmuggost fra Selbu. Vi lager konfekt annet seterbrunost, multer, gulrot, og tørket elgkjøtt og reinkjøtt. Vi har også en meget god serie konfekt med røykpreget whisky fra whiskyregionen Islay i Skottland. Kakaoplanten er en av verdens sunneste vekster. Derfor tilvirker vi en ren serie mørk sjokolade iblandet forskjellige urter og krydder som setter en ekstra spiss på sjokoladens ekte aroma. Friske nordiske vekster, kakao og eksotisk aroma fra alle verdens matkulturer gjør dermed Selbusjokoladen til en unik smaksopplevelse, enten alene eller sammen med en anbefalt drikk.

Forskjellige nyanser av smak og aroma til drikker. 
Konfekt søt hvitvin/dessertvin: Syrlig fruktighet. (fruity) (Anbefalt: Trockenbeerenauslese eller Eiswein)
Konfekt til Taylors portvin/hetvin: Kraftig, krydret, tyngde. (strong, rich, heavy, spicy)
Konfekt til Amarone/rødvin: Lett, frisk fruktighet. (light, fresh fruitiness)
Konfekt til kaffe: Sterk, alkoholpreget, krydret, syrlig. (strong, acidic, spicy alkohol),
Konfekt til øl: Syrlig, bitter, krydret. (“tart” and bitter, spicy)

Innhold og kvalitet
Vi bruker lokale råvarer så langt det lar seg gjøre. Fløte og smør får vi fra Røros økologiske meieri. Den økologiske sjokoladeråvaren kommer blant annet fra Peru og Venezuela. Andre produkter av eksotisk opprinnelse som ekte vanilje, chili, pasjonsfrukt, appelsin, kokos og brennevin er så langt det lar seg gjøre av økologisk kvalitet. Konfekten inneholder ingen kjemisk fremstilte konserveringsmidler. For å sikre god kvalitet, benytter vi en produksjonsmetode der ingrediensenes naturlig konserverende egenskaper utnyttes. For å hindre krystallisering av ganasjen (fyllet i konfektbitene), er konfekt tilsatt ca. 2 % glykosesirup av glutenfri økologisk hvetestivelse eller potetstivelse. Råvaren inneholder kun den mengde sukker som er tilsatt sjokoladen fra fabrikken der sjokoladeråvaren er tilvirket.

Anvisning for lagring og oppbevaring av konfekten over lengre tid
Høy varme, tørr luft og direkte sollys vil kunne redusere konfektens konsistens og aroma i løpet av svært kort tid. Konfekten bør derfor oppbevares skyggefullt og i romtemperatur med normal luftfuktighet. Konfekt må aldri utsettes for direkte sollys eller temperaturer over 20c. Ideelle forhold for oppbevaring av konfekt er ca. 16-18 c. i ca. 40 til 60 % luftfuktighet. Enkelte konfektbiter inneholder alkohol eller frisk frukt og bær, og disse vil være mer ømfintlige for uttørking. Oppbevaring av konfekt i kjøleskap
Oppbevar aldri konfekt og sjokolade direkte eksponert i kjøleskap. Det kan gi usmak og muggdannelse, da kjøleskap kondenserer mye fuktighet. Konfekt og sjokolade som lagres i kjøleskap, skal legges i lufttett plastforpakning som ikke avgir smak. Obs! Ved lagring over lengre tid vil smaken reduseres.

Lykke til med en vidunderlig smaksopplevelse med Selbusjokoladen