About us

About us

 

About Meium chocolate

Meium sjokolade produseres i Selbu. Vår konfekt er satt sammen til forskjellige tema av smak og opplevelse. Vi lager sjokolademenyer som er spesielt tilpasset ulike typer vin, brennevin. øl, kaffe og te. 

Contact information

Meium AS

7584 Selbustrand

Tlf: +47 452 26 342

E-post: sjokolade@meium.no

 

Storage of chocolates

For at kunden skal være garantert en god smaksopplevelse, gir vi anvisning om lagring av sjokoladen som normalt har begrenset holdbarhet på ca 2 mnd. fra produksjonsdato. Tørr luft, høy varme og direkte sollys reduserer sjokoladens smaklighet i løpet av kort tid. Oppbevaring i normal romtemperatur med normal luftfuktighet vil gi deg en garantert unik smaksopplevelse innenfor holdbarhetsgarantien.

Holdbarhetsdato er angitt på esken.

Anvisning for oppbevaring av konfekt
Konfekt kan normalt oppbevares skyggefullt og i romtemperatur, (ca 16-20 C) frem til holdbarhetsdato. I vanlig romtemperatur (ca 20 C) vil fyllet/ganasjen i konfektbitene etter 2-4 måneder gradvis begynne å tørke ut og tape noe av smaken.

Ideelle forhold for oppbevaring av konfekt i eske er ca 40 til 60% luftfuktighet og mellom 16- og 18 C. Oppbevaring av konfekt og sjokolade i kjøleskap kan gi usmak og muggdannelse. Kjøleskap kondenserer mye fuktighet. Konfekt og sjokolade som oppbevares i kjøleskap og fryseboks bør derfor legges i lufttett pakning. Ved kortere oppbevaring av konfektesker i kjøleskap, er det viktig å påse at esken ikke berører veggene der det kondenseres mest fuktighet. I kjøleskap vil konfekt kunne oppbevares i lufttett forpakning ut over holdbarhetsdato, men fremdeles med noe begrenset holdbarhet. Konfekt kan fryses ned over lengre tid. For å unngå kondensering på sjokoladens overflate etter at den har vært dypfryst, må det være mindre enn 70 c forskjell mellom romtemperatur og sjokoladens overflatetemperatur når sjokoladen eksponeres for luft.